onsdag 26 september 2012

PASTA MED MUSSLOR OCH RÄKOR

Skaldjur är sjukt gott. När jag var och handlade igår fanns det en fiffig avdelning med fryst fisk och skaldjur i lösvikt, hur bra som helst! Jag kom hem med räkor, gröna musslor i halva skal (så snyggt!) och blåmusselkött. Allt är färdigkokt, så det är bara att tina och slänga ner i grytan! Man får se över dem lite bara, särskilt de med halva skalet på. Det kan finnas lite skräp kvar, själv hittade jag en stor tuss med sjögräs!

Ingredienser:
4-5 gröna musslor i skal
en näve blåmusselkött
en större näve räkor
1/2 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde
1 dl fiskbuljong
1-2 msk hummerfond
1/2 röd chili
salt/peppar
smör (margarin går bra också)
citron
parmesan

färsk tagliatelle, tagliolini eller liknande pasta



Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull, helst i riktigt smör (det blir godast).
Häll på grädde och buljong när löken blivit genomskinlig. Smaka av med salt, peppar och fond, och koka ihop. Hacka chilin (plocka bort fröna och de ljusa skiljeväggarna om du inte vill ha så starkt) och blanda ner i såsen. Låt det småputtra några minut till, tills såsen blir lagom tjock.
Släng ner musslorna och räkorna precis i slutet och sänk värmen - de ska inte koka! Då blir det gummibollar av de stackars liven. Vill man vara lite extra fancy kan man värma musslorna med skal i lite lättsaltat vatten och garnera med.
Servera till nykokt färsk pasta med några droppar citron och lite parmesan över. Gött!

Musslor, räkor och pasta, perfekt kombo.
Happy as a clam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar