Ingredienser:
4-5 gröna musslor i skal
en näve blåmusselkött
en större näve räkor
1/2 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde
1 dl fiskbuljong
1-2 msk hummerfond
1/2 röd chili
salt/peppar
smör (margarin går bra också)
citron
parmesan
färsk tagliatelle, tagliolini eller liknande pasta
Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull, helst i riktigt smör (det blir godast).
Häll på grädde och buljong när löken blivit genomskinlig. Smaka av med salt, peppar och fond, och koka ihop. Hacka chilin (plocka bort fröna och de ljusa skiljeväggarna om du inte vill ha så starkt) och blanda ner i såsen. Låt det småputtra några minut till, tills såsen blir lagom tjock.
Släng ner musslorna och räkorna precis i slutet och sänk värmen - de ska inte koka! Då blir det gummibollar av de stackars liven. Vill man vara lite extra fancy kan man värma musslorna med skal i lite lättsaltat vatten och garnera med.
Servera till nykokt färsk pasta med några droppar citron och lite parmesan över. Gött!
![]() |
| Musslor, räkor och pasta, perfekt kombo. |
![]() |
| Happy as a clam! |


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar